Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Quinoasalat

45 minutter

4

Præsentation

Kunsten ved at lave quinoa ligger i kogningen, afkølingen og dressingen

Ingredienser

150 gr rå quinoa

1-2 røde pebre

Hasselnødder

2-3 fed hvidløg

Olivenolie

Citronsaft

Salt

Fremgangsmåde

Vi er meget glade for at bruge quinotto som er en blanding af 3 slags quinoa. Men du kan sagtens bruge helt alm. quinoa.

Vask quinoa i lunken vand. Hæld i gryde i forholdet 2:3 (som når du koger ris). Tilsæt lidt salt. Bring i kog. Koger i 12 minutter og slukkes og står minimum i 12 minutter. Gerne længere.

Herefter bredes Quinoaen ud i noget fladt – evt. en bradepande. Rod/rør lidt i det undervejs mens det køler, så det bliver helt løst.

Røde pebre kan erstattes af auberginer eller squash, skæres i tern, vendes i olie og lidt salt og steger i ovn til de er færdige…

Hasselnødder ristes i ovnen ca. 10 minutter til skallen løsner sig. Tag ud og smuldr skallen af.

Bland en dressing af rigeligt hvidløg og citron og salt. Den skal være kraftig. Fordel hen over det helt kolde og løse quinoa og bland.

Quinoaen blandes med de stegte pebre og de ristede hasselnødder.