Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Løg Bhaier

45 minutter

4

Præsentation

De lækreste løgfætre fra Indien

Ingredienser

25 stk

4 store løg skåret i ultratynde skiver. feks på mandolin

125 gr mel ( kan erstattes af kikærtemel for at gøre dem glutenfri)

2 tsk bagepulver

1/2 tsk chili

1 tsk gurkemaje

1 tsk spidskommen

1 tsk salt

2 sammenpiskede æg

50 gr hakket frisk koriander

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ting.

Bland det hele med de sammenpiskede æg og lidt vand. Pisk klumpfri. Skal være en meget tyk sej dej.

Ælt og massér løgringene med dejen. Tro på det! Det virker mystisk, men det skal blot blandes så dejen hænger nogenlunde ved.

Dybdestegning: Hæld olie i en dyb gryde eller andet med høj kant. Der skal være ca. 10 cm olie, så de kan svømme lidt. Varm olien op til høj varme. Check med enden af tændstik. Når det syder omkring den er den klar.

Form med ske til små “bolde”. De behøver ikke være helt runde. Det må gerne “stritte lidt”. Læg direkte ned i olien. Måske ca. 6-8 ad gangen afhængig af gryden. Steges til de er færdige…. må ikke blive for mørke, men de skal have så de er gennemstegte.

Lav gerne en chutney af røde pebre, flåede tomater, chili,  muscovadosukker, æbleeddike og salt. Kog godt ind.