lndisk gryderet med blomkål


En super lækker og nem ret med blomkål. 

Passer perfekt til basmatiris, naanbrød og kikærtesalat eller linsesalat. 


4 personer


10 gr. ingefær

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk gurkemeje

lidt chili

2 tsk spidskommen

4 limeblade

1 tsk koriander (stødt)

1 tsk kanel

2 tsk salt

50 tomatpure

1 dl. olie (evt. kokos)

1 ds flåede tomater

1 dåse kokosmælk

1 stort blomkål

1 dl. yoghurt ( gerne sødmælks)

Ristede saltede cashew, limebåde og frisk koriander til pynt.


Løg, hvidløg og ingefær blendes med olie, tomatpure og alle krydderier.

Svits 2/3 af krydderblandingen i en gryde i olie.Tilsæt flåede tomat og kokosmælk. simre i 3 kvarter. 

Skær blomkål i mellemstore buketter. Bland den sidste del af krydderblandingen med yoghurt og mariner blomkål.

Læg blomkål med marinaden på bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 20 minutter ca. de skal være gyldne.


Kom blomkål i saucen og server!