Thaifiske boller i kokossauce

4 personer

500 gr. torsk
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 bdt. Frisk koriander
4 limeblade
1 æg
1 ½ tsk. muskovadosukker eller farin
1 ½ tsk. salt

Put alle ingredienser i foodprocessor og kør til fars. Lad den hvile på køl min. ½ time.

Sauce
3 stængler frisk citrongræs
6 limeblade i fine strimler eller knust i morter
1 løg
1tsk rød thai curry (fra glas) eller grøn hvis du ikke vil have den så stærk
1 dåse kokosmælk
2 spsk. fishsauce
1-2dl. vand
Svits hakket løg, limeblade, citrongræs snittet på langs (så de kommes halve i og koger med)
Tilsæt currypasta, kokosmælk fish sauce og vand.
Kog ½ time.
Tag citrongræs op.

Form bollerne i små valnødde store boller og put direkte i saucen og lad dem koge ca. 10 min. De kan også koges for sig selv i vand og tilsættes saucen til sidst. Smag til med salt og peber og evt. mere curry.
Server gerne agurkesalt med limesaft, frisk koriander og chili over. Evt. drysset med peanuts.