Risengrød med soyamælk

 

Familien Loebs egen juleopskrift

 

 

Risengrød uden kogt mælk - både for de mælkeforskrækkede og for dem som ønsker en glad og let mave efter grødspisning.

Den alm. risengrød på komælk er svært fordøjeligt og lægger sig ofte som en betonklump i maven...Prøv denne skønne udgave med soya og rismælk - den smager iøvrigt langt bedre end den almindelige...

 

 

Opskrift

3 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 5,5 dl. risgryn.

Tilsæt 1 liter soyamælk og 8 dl. rismælk og bring i kog. 

Sæt gryden med låg ovnen /170 gr. og skru efterhånden ned til 120 gr. så det hele tiden koger lige så stille. Rør i det indimellem. Det skal have ca. 45 min. eller til det er færdigt.

Tag gryden ud, tilsæt salt. Nu kan du, hvis du synes, tilsætte 1/4 l. pisekfløde! Det gør grøden ekstra super lækker (og stadig langt sundere end hvis den var sønderkogt på komælk) Men det kan også sagtens udelades eller erstattes af soyafløde. 

 

 

God fornøjelse og glædelig december