Rabarbertriffli

 

En moderne udgave af fortidens lidt tunge triffli.

Her er den med masacponecreme - og det gør den let og nutidig...

 

 

Kompot

Skær rabarber i mindre stykker/skiver. Læg i gryden med ca. samme mængde sukker og et par vanillestænger. Du kan bruge vanillestængerne efter du har skrabet kornene ud som du skal bruge i cremen.

Kog til de er lige akkurat møre - si rabarber fra. Kog vædske ind så den tykner. Bland det sammen til en passende konsistens. Måske er der for meget væske - så gem det til noget andet - eller kog det videre ind til en lækker sirup... Alternativt kan du bage rabarber/sukker i ovnen. Det bliver også godt!

Du kan godt bruge frosne rabarber.

 

Creme

2 pastauriserede æggeblommer piskes med 2 spsk sukker og vanillekornenen fra 1 vanillestang. Det skal være helt opløst og tykt og hvidt. Bland lidt forsigtigt 250 gr. masacpone i. Måske bliver du nødt til at piske for at få klumperne ud.

Bland med 2-3 dl. fløde der er pisket til skum.

 

Saml triffli

Knus 2 makroner ned i et portionsglas. Dryp/hæld lidt marsala over. Læg et lag af cremen og herefter et lidt mindre lag af kompotten. Hvis glasset er stort nok kan du med fordel fortsætte med endnu et lag makroner/creme/kompot. 

Lad gerne trifflierne stå nogle timer eller 5.