Grøntsagstærter

 Ca. 4 tærter

500 gr. smør
300 gr. emmermel
700 gr. sigtet speltmel
2 tsk. salt.
Smørret skæres i stykker og puttes i foodprocessor, herefter mel og salt, hak/ælt der sammen og tilsæt vand så dejen bliver samlet. Den må godt være lidt våd, så kan den rulles ud med rigeligt mel. Det er nemt og så bliver den ikke tør. Rul ud med det samme, prik med gaffel og forlag i 10 min. 
Fyld
Spinat/feta – frossen spinat optøs og vrides, frisk dampes kort. Feta skæres i stykker – ikke for små! Læg i foragt tærtebund. Æggeblanding over.
eller
Broccoli/tomat – broccoli koges al dente (put i kogende vand m/salt). Lægges i forbagt tærtebund. Revet cheddar eller gouda drysses over (ikke for meget).
Æggeblanding hældes over – og slut med tomatlåg (skiver af tomater) og salt og peber.

Æggeblanding Pr. tærte
5 æg 
Ca. 3 dl. creme fraiche
1,5 dl. fløde
Salt og peber
Tærter bages ca. 40 minutter eller mere. Må gerne stå 5-10 min. før servering.