Gratineret spidskål

 

En skøn ret til frikadeller, kylling, fisk.

Smager super dejligt med alle former for kartofler til....

 

 

Beregn 3-4 personer om et pænt stort spidskål.

Halver spidskål. Blancher det i ca. 3 min. i spilkogende vand. Tag op og put direkte i en balje med helt koldt vand (for at stoppe processen og bevare den smukke farve). Læg derefter til afdrypning i sigte.

 

Lav bechamelsauce

Beregn ca. 20 gr. smør og 20 gr. mel pr. person.

Lav en alm. bechamelsauce ( d.v.s. smelt smør, tilsæt mel, tilsæt mælk/kogenvand fra spidskål lidt ad gangen og kog op indimellem - til det har den rette konsistens, må gerne være lidt tynd)

Tag af blusset. Tilsæt revet muskatnød, revet citronskal, citronsaft, salt og lidt revet parmasan ( måske 1 spsk. pr. person?)

 

Fordel de godt afdryppede spidskål i et ildfast fad. Hæld saucen over. Det skal ikke helt svømme i sauce - man må gerne kunne titte spidskålene indimellem. Drys evt. lidt revet mozzarella over.

Put i ovn i ca. 1/2 time eller til det er gyldent og lækkert.