Græskarkage

 

Den dejligste, saftigste og lækre græskarkage.

Den smager fantastisk med Havtornglasur.

 

3 kager - springform

Du kan ligeså godt bage mange - og putte i fryseren. De holder sig supergodt og er nærmest ligeså gode optøede...

 

750 gr. muscovadosukker

9 æg

4 dl. olivenolie

120 gr. valnødder ( kan udelades...)

400 gr. revet græskar ( butternut eller hokkaido)

Revet skal af 2 citroner

500 gr. sigtet speltmel ( ja - du kan jo også bruge hvedemel...)

100 gr. rismel

2 spsk bagepulver

Kornene af en vanillestang

3-4 spsk ialt. Lav en blanding af: kardemomme, stjerneanis, kanel, muskatnød og ingefær

Pisk æg og sukker skummende, luftigt og tykt.

Tilsæt olien - og herefter resten af ingredienserne.

Fordel i springforme. Formene skal kun være halvt fyldte, da det hæver meget.

Bag v/165 gr. til de er færdige ( prøv med en træpind)

 

Glasur

Du kan selvfølgelig bruge helt alm. glasur eller en anden yndlingstopping, men denne havtornglasur er skøn til kagen:

Bland flormelis med havtorn saft. saften får du enten ved at koge 100-200 gr.havtorn kort - og så mase det igennem en sigte så saft og lidt pure kommer med. Smid "pulpen" væk. 

Eller ved at købe det hos din lokale helsekostforhandler.