Filosofien

                  

 

 

Maden under et kursusophold er vigtig

Og ofte vigtigere end mange tænker over.Vi lægger omsorg, tid og nærvær i hvert måltid – fordi vi elsker at lave mad. Fordi vi ikke kan se os selv i øjnene ellers.
Den energi og tid vi lægger i selv at bage brødet, selv at lave marmeladen og selv at støde krydderierne – det er det du kan smage. Det er det der gør forskellen. Og så selvfølgelig råvarerne! Vi bruger fortrinsvist økologiske råvarer hele vejen igennem. Der er ingen undskyldning for at gøre andet!

På Stenstruplund Kursuscenter har vi en mission

Ja, vi har en bagtanke! Vi vil ikke bare lave mad. Vi vil give dig en oplevelse. Vi vil forbedre folkesundheden! Og det gør vi blandt andet ved at give dig en oplevelse af hvordan mad smager når det er lavet med nærvær og kærlighed af gode og ærlige råvarer.
Alle kager til eftermiddagskaffen er hjemmebagte. Vi kunne finde på at servere gulerodskage, chokoladekage, æblekage, muffins, chokochip cookies, græskarkage, rabarbercrumble, m.m.
Altid ifølge med frisk frugt og nødder/mandler.

Økologi

Vi har det økologiske spisemærke - sølv. Det kræver, at vi bruger 60-90% økologiske råvarer inkl. alle drikkevarer. Vi bruger overvejende økologiske råvarer, men vælger også at bruge f.eks lokale produkter og specialiteter fra området. Vi vægter indimellem bæredygtighed og mindre co2 udslip højere en økologi og derfor vælger vi, f.eks. i vinterhalvåret, æblerne fra den lokale æbleplantage, frem for de økologiske fra Brasilien. Vi er meget glade for vildtkød og bruger det gerne selvom det ikke kan gå ind under betegnelsen økologisk kød. Det er altid en vurdering af hvad der er bedst – i det store billede

 

 

Maden på Stenstruplund Kursuscenter

Maden bygger på gode, langsomme kulhydrater (grove konsorter, grove grøntsager, m.m.) og masser af protein (mandler, bønner, kød, fisk, æg m.m.). Det handler om at bevare et stabilt blodsukker under hele kursusopholdet – det er langt det bedste for udbyttet af kurset.
Vi har udeladt hvidt sukker og hvidt mel (vi har også erstattet hvede med spelt i de fleste retter).
På kurserne laver vi fortrinsvis hverdagsmad frem for festmad. Vi vil rigtig gerne være med til at inspirere til at bruge flere grøntsager, rodfrugter, sunde kornsorter og masser af fisk. Og der er jo trods alt flere hverdage end festdage i livet, så retterne er også ment som inspiration til din hverdag.  Se vores dejlige kogebog ude til venstre i undermenuen.
Mad skal være vedkommende, inspirerende, åbnende for sanserne og hjertet - og det skal være nærende og fyldt med omsorg og kærlighed!

Leverandører

Aurion

Urtekram

Solhjulet

Skovlyst økologiske ægpakkeri

Thise mejeri

Ørbæk Bryggeri

Halkær Vin