Chicken Tikka Marsala

20 personer

25 fed hvidløg
8 friske røde chili – udkernede
Hvidløg og chili hakkes i minihakker eller i hånden
Ca. 30 cm. ingefær skrællet og revet (pas på trævler) Brug kun det der kommer på indersiden af rivejernet. Det andet på ydersiden smides ud. Der er for mange fibre i)

Det hele blandes med
5 spsk. paprika
10 tsk. spidskommen
10 tsk. stødt koriander
10 spsk. garam masala
og 5 spsk. sennepsfrø – der er ristet i olie på panden til de ”danser”

Tag halvdelen i en stor balje og bland med ca. 1 l. yoghurt

Ca. 16-20 kyllingebryster skæres i store klodser – gerne skrå eller lidt forskellige (ikke for små – 4x4 cm.) og marineres i yoghurtblandingen mindst en time – gerne et døgn.

Sauce
8-10 løg skæres i fine ringe – evt. halver løget først, hvis det er stort.
Smelt smør og svits resten af krydderiblandingen samt løgene i ca. 10 – 15 min. uden at det bliver stegt/brændt)
Tilsæt: 5-6 spsk. tomatkoncentrat
4-5 håndfulde malede cashewnødder (mal dem i foodprocessor)
1 ½ l. vand med grøntbouillon og 2 tsk. salt.
Lad saucen koge lidt ind til den tykner – og stil gerne til side (hvis der er tid.)
Tag kylling op af marinade og steg det i ovn - eller steg på pande.
Varm saucen igennem, tilsæt
½ l. fløde og 4 spsk. Garam masala og tilsæt de stegte kyllinge stykker. Og server med basmati ris og papadum.