Glutenfri Boller

De bedste glutenfri boller! 

Der bliver ca. 20 stk af denne opskrift. 

1,5 liter lunkent vand
50 gr. loppefrøskaller
50 gr. gær
3 spk. atlanterhavssalt (hvis du bruger alm. hvidt salt så halver mængden)
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødt koriander
6 spk. ahornsirup
450 gr. havremel
250 gr. rismel
150 gr. kartoffelmel

3 spsk. kokosfibermel
1 tsk. æblecider eddike


Det hele røres godt sammen, gerne på røremaskine i en 8-10 minutter. Hæver en times tid et lunt sted. Man kan også halvere gærmængden og lade det langtidshæve i køleskab natten over. Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord, og dejen skæres i passende stykker. Pensl dem med olivenolie eller spray med en olieforstøver. Drys med rismel, frø, kerner eller birkes efter behag.

Bages straks de er formede i en godt varm ovn, giv dem gerne 220 grader de første 15 min og skru derefter varmen ned til 200 grader. De skal bage ca. 40 minutter i alt.

Vent med at skære dem over til de er kølet af. Bollerne smager ekstra godt overskåret og ristet.