Blomkålssuppe m/karry & peanuts

 

 

Skøn krydret blomkålssuppe, når det skal være nemt og lækkert

 

10 personer

600 gr. løg

6 fed hvidløg

10 tsk karry

6 spsk frisk revet ingefær

3 liter god grøntsagsboullion 

2,5 kg. blomkål

50 gr. ristede peanuts eller andre salte ristede nødder/kerner

gerne persille til pynt

 

Hak løg og hvidløg og svits med karry og ingefær, Tilsæt lidt vand så det ikke brænder på.

Tilsæt boullion og kog i 15 min. kom blomkålsbuketter i og kog videre i 15 min. 

Blend suppen ( det nemmeste er at putte en stavblender ned i gryden)

Drys med hakkede peanuts og persille ved servering.

 

 

 

billedet er af de skønne romanesco kål som fint kan bruges til denne suppe - men alm. blomkål er også helt fantastisk